KRAV MAGA

קרב מגע

Το Krav Maga (μάχη επαφής) είναι ένα αποτελεσματικό σύγχρονο σύστημα μάχης, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον ρεαλισμό και την ευκολία στην εκμάθησή του. Η χώρα προέλευσης του είναι το Ισραήλ και δημιουργήθηκε κατ΄ αρχάς για να προσφέρει προστασία από κοντινές σύγχρονες απειλές και επιθέσεις για Σώματα Ασφαλείας. Εδώ και πολλά χρόνια λόγω αύξησης της εγκληματικότητας διδάσκεται σε πολίτες, προσφέροντας τους την ικανότητα να μπορούν να αντιμετωπίσουν βίαιες καταστάσεις. εξουδετερώνοντας παράλληλα με ασφάλεια την απειλή.

Οι τεχνικές του είναι επηρεασμένες από πολλά ήδη πολεμικών τεχνών, προσαρμοσμένες σε μια τελείως διαφορετική βάση. Τα περισσότερα χτυπήματα γίνονται σε σημεία που μπορούν να πλήξουν τον αντίπαλο όπως μάτια, λαιμό, βουβωνική κτλ. Αποτελείται από πολύ απλές και όχι σύνθετες τεχνικές ώστε να είναι εφαρμόσιμες και αποτελεσματικές σε πραγματικές συνθήκες του δρόμου. Δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη δύναμη, ευλυγισία ή κάποια άλλη ικανότητα, καθώς το συγκεκριμένο σύστημα προσαρμόζεται στον εκπαιδευόμενο, αφού αποτελείται από φυσιολογικές κινήσεις του σώματος. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση επιλογής αυτοάμυνας σε περισσότερες από 500 Μονάδες Ασφαλείας με βάση τα στοιχεία του BBC.

Καθώς στο δρόμο δεν υπάρχουν κανόνες και περιορισμοί έτσι και οι εκπαιδεύσεις του KRAV MAGA γίνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζεται περισσότερο στην πραγματικότητα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να υπάρχουν και σε κάθε μαχητικό άθλημα.

The clip created by Krav Maga Protection Greece

Krav Maga Protection

Η KMP βρίσκεται υπό τη σκέπη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοάμυνας ISDO, με υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Οικονόμου, ο οποίος ήταν από τους πρώτους Έλληνες που γνώρισαν το KRAV MAGA το 1997 από Οργανισμό Ασφαλείας του Ισραήλ. Είναι αναγνωρισμένη από πολλούς ελληνικούς και παγκόσμιους φορείς, παρέχοντας στα μέλη της, εκπαιδεύσεις υψηλού επιπέδου και πτυχία διεθνώς αναγνωρισμένα. Συνεργάζεται με την Krav Maga Society, με την Israeli Tactical Hellas και την Αμερικάνικη Extreme Close Combat Association ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποί τους στην Ελλάδα

Το KRAV MAGA της KRAV MAGA PROTECTION (KMP) δεν είναι ένα απλό σύστημα αυτοάμυνας αλλά ένα σύγχρονο μαχητικό σύστημα προστασίας καθώς και αυτή είναι η σημασία των λέξεων (μάχη επαφής - contact fight). Η βάση του είναι η πυγμαχία η οποία προσαρμόζεται για καταστάσεις δρόμου. Δίνεται πολύ μεγάλη προσοχή στο στήσιμο, στη κίνηση του σώματος και στη σωστή εκτέλεση των χτυπημάτων.

Πρωταρχικός σκοπός της ΚΜΡ είναι ο κάθε εκπαιδευόμενος να αποκτήσει την ικανότητα να προβλέπει και να αποφεύγει μια συμπλοκή. Σε περίπτωση όμως που αυτό είναι αναπόφευκτο και κρίνεται αναγκαίο η υπεράσπιση της ζωής, τότε τον καθιστά ικανό να μπορεί να εξουδετερώσει την απειλή με βάση το δικαίωμα άμυνας που ορίζει η νομοθεσία. Οι ρεαλιστικές τεχνικές αυτοάμυνας, η γλώσσα του σώματος για την πρόβλεψη μιας απειλής, η διαχείριση μιας βίαιης κατάστασης και η ικανότητα καταστολής της, είναι μαθήματα που συμπεριλαμβάνονται μέσα στις εκπαιδεύσεις της ΚΜΡ.

Στα μαθήματα εκτός από τα χτυπήματα και της τεχνικές αυτοάμυνας, περιλαμβάνονται διάφορες ασκήσεις αντοχής και ταχυδύναμης. Με αυτόν τον τρόπο ο εκπαιδευόμενος αθλείται σε ένα δυναμικό πλαίσιο προσφέροντας μια ολοκληρωμένη γυμναστική στο σώμα του. Η εκπαίδευση γίνεται με μεθοδικότητα προκειμένου ο μαθητής να είναι καταρτισμένος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στα μαθήματα μπορούν να συμμετέχουν άτομα ηλικίας από 14 χρονών και πάνω ανεξαρτήτου φίλου, σωματότυπου ή εμπειρίας από άλλα μαχητικά συστήματα.

Στην ΚΜΡ υπάρχει και ξεχωριστό τμήμα οπλομαχίας που διδάσκεται χειρισμός μαχαιριού, ραβδιού, kubotan και πυροβόλου όπλου. (τεχνικές αυτοπροστασίας) στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν άτομα από 18 χρονών και πάνω με καθαρό ποινικό μητρώο.