search

NINJUTSU

忍術

Ninjutsu-Bujinkan Budo Taijutsu : μία από τις πλέον παραδοσιακές πολεμικές τέχνες που έχουν φθάσει (σχεδόν) αναλλοίωτες στην εποχή μας. Το Ninjutsu "nin" αποτελείται από δύο ιδεογράμματα, το "ha" που σημαίνει η άκρη του σπαθιού και το "kokoro" που σημαίνει καρδιά ή ψυχή, όπου μαζί και τα δύο ερμηνεύονται ως μυστικότητα, υπομονή και ενθάρρυνση.
Το “jutsu” αντίστοιχα σημαίνει τέχνη ή τεχνική.Έχει σαν περιεχόμενο τεχνικές τόσο της άοπλης όσο και της ένοπλης μάχης. Το πιο βασικό κεφάλαιο του Ninjutsu είναι το Taijutsu. Το Taijutsu η «τέχνη του σώματος» είναι η «καρδιά και το πνεύμα» του Ninjutsu και διαφέρει ουσιαστικά από τα πιο δημοφιλή είδη των πολεμικών τεχνών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
wallpaper of japanese battle

Ju-Jitsu : Ο απόγονος του παραδοσιακού και η εξέλιξή του στην σύγχρονη κοινωνία. Το Ju-Jitsu είναι όχι μόνο μια παραδοσιακή πολεμική τέχνη αυτοάμυνας, αλλά και ένα δυναμικό και ευγενικό άθλημα με πλήρη γκάμα τεχνικών, τόσο στην όρθια μάχη όσο και στη μάχη εδάφους. Από τη μία πλευρά μπορεί να γίνει μία τέλεια μορφή αυτοάμυνας και από την άλλη είναι ένα άθλημα με εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Το Ju-Jitsu διακρίνεται για την δυναμικότητα, την ευγένεια, τον σεβασμό και την πολύπλευρη γνώση με την οποία είναι καταρτισμένοι όλοι όσοι ασχολούνται με αυτό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

JU-JITSU

柔術

wallpaper of japanese battle

WING CHUN

咏春

Wing Chun : ταχύτητα και ευελιξία.
Η προέλευση του Wing Chun Kung Fu μπορεί να βρεθεί στην ταραγμένη, καταπιεστική δυναστεία των Τσινγκ πάνω από 350 χρόνια πριν. Ήταν μια εποχή που το 90% της κινεζικής φυλής, οι Hons, διοικούνταν από τη μειοψηφία, το 10%, τους Manchus. Οι Manchus επέβαλαν πολλούς άδικους νόμους σχετικά με τους Hons. Οι ευκαιρίες για δουλειές για τους Hons ήταν επίσης περιορισμένες. Ήταν σε θέση να ασκούν τα καθήκοντά τους στην κυβέρνηση, αλλά δεν μπορούσαν να φτάσουν ψηλότερα από κάποια αξιώματα. Βαριές φορολογικές επιβαρύνσεις είχαν επιβληθεί στην χώρα, έτσι ώστε οι Manchus να μπορούν να έχουν τον οικονομικό έλεγχο του λαού Hon.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
wallpaper of japanese battle

Araki-ryu : πιστεύεται ότι ιδρύθηκε από τον Araki Muninsai (ή Mujinsai) Minamoto no Hidetsuna. Η σχολή ήταν κάποια εποχή πολύ διαδεδομένη, καλά γνωστή για τις αδρές-σκληρές τεχνικές, την προέλευση της από τους απλούς πεζικάριους στρατιώτες.
Κάθε φατρία της Araki έφτιαξε τα δικά της kata, επηρεασμένη από άλλες σχολές της περιοχής, προσαρμοζόμενη επίσης στις τοπικές συνθήκες με καθαρά χρηστικό τρόπο. Το τι ενοποιούσε την Araki-ryu δεν ήταν ένας ‘κληρονομικός’ αρχι-δάσκαλος. Ήταν ένας βασικό κορμός από ένοπλες τεχνικές από κοντινή απόσταση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

ARAKI RYU

荒木流

wallpaper of japanese battle

SYSTEMA

Система

Systema : είναι μια τέχνη που διαμορφώθηκε στη Ρωσία τον 10ο αιώνα, έχοντας ως προηγούμενο την πολεμική γνώση και πείρα της βυζαντινής αυτοκρατορίας καθώς και το πνευματικό υπόβαθρο του ορθόδοξου Χριστιανισμού.
Καθως οι Ρώσοι είχαν να αντιμετωπίσουν διαφορετικούς αντιπάλους ο καθένας με την δική του τεχνοτροπία και σε διαφορετικά γεωγραφικά εδάφη, ενσωμάτωσαν στοιχεία από όλους αυτούς και τα πάντρεψαν με τις τοπικές μαχητικές παραδόσεις,δημιουργώντας μια τέχνη που έπρεπε να είναι αποτελεσματική,απλή και γρήγορη στην εκμάθηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
wallpaper of japanese battle

Krav Maga: Eίναι ένα αποτελεσματικό σύγχρονο σύστημα μάχης - αυτοάμυνας , με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τον ρεαλισμό και την ευκολία στην εκμάθησή του. Η χώρα προέλευσης του είναι το Ισραήλ και δημιουργήθηκε κατ΄ αρχάς για να προσφέρει προστασία από κοντινές σύγχρονες απειλές και επιθέσεις για Σώματα Ασφαλείας. Εδώ και πολλά χρόνια λόγω αύξησης της εγκληματικότητας διδάσκεται σε πολίτες, προσφέροντας τους την ικανότητα να μπορούν να αντιμετωπίσουν βίαιες καταστάσεις. εξουδετερώνοντας παράλληλα με ασφάλεια την απειλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...

KRAV MAGA

קרב מגע

wallpaper of japanese battle

KICK - THAI BOXING

キックボクシング

KICK - THAI BOXING : Οι πολεμικές τέχνες ανέκαθεν θεωρούνταν μια πολύ δυνατή εκγύμναση. Μια πολύ διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια είναι το kick boxing.
Το kick boxing είναι στην πραγματικότητα ένα μαχητικό άθλημα που συνδυάζει πυγμαχία και λακτίσματα και απευθύνεται σε άνδρες, γυναίκες, ακόμα και σε παιδιά.Τα τελευταία χρόνια, το kickboxing έχει εξελιχθεί τόσο σε ένα άθλημα συναγωνισμού, αλλά και ως μηχανισμός προπόνησης και αυτοάμυνας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
wallpaper of japanese battle